I Helsinki har de allerede taget springet ud i MaaS.
I Helsinki har de allerede taget springet ud i MaaS.

Foto : Bigstock

Finsk rejseservice kombinerer billetter til taxa, cykel, tog og bus

I Helsinki, Birmingham og Antwerpen kan trafikanter finde den hurtigste eller billigste transportform i app'en Whim, der kombinerer taxa, cykel- og biludlejning, tog, bus og metro. MobilityTech har testet løsningen i Helsinki.
Hvordan kommer jeg hurtigt fra den ene ende af byen til den anden ende af byen? Den problemstilling kender de fleste, når de er ude at rejse, eller bare når de skal flytte sig fra A til B i en storby. I et nyt MaaS-udspil vil transportminister Ole Birk Olesen tvinge trafikselskaberne til at åbne deres billetsystemer via en åben API, så private aktører kan videresælge billetter til den offentlige trafik.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Nævnte firmaer

Fakta om API

- En API er en softwaregrænseflade, der tillader et stykke software at interagere med andet software. I det her tilfælde kan den private virksomhed Maas-Global købe en togbillet på vegne af en bruger og formidle i deres egen app.