Femte danske forsøg med selvkørende køretøjer i støbeskeen: Movia satser på at være først med SAE4-kørsel

Navya, Autonomous Mobility
Illustration: Lasse Gorm Jensen. Se større version
Sammen med Ballerup Kommune agter Movia fra juli 2022 og op til 8 måneder frem at teste førerløse busser uden en safety driver i erhvervsområdet Lautrup.
18. januar 2021 kl. 05:14
errorÆldre end 30 dage

Med alt den polemik der har været om den danske forsøgsordning for selvkørende biler på offentlig vej, var det usikkert, om der overhovedet kom flere testforsøg under den nuværende ordning end de fire projekter, som har været kendt i årevis.

Men nu har Ballerup og trafikselskabet Movia meldt ud, at man agter at sætte et femte forsøg i gang næste år. 

Det skal foregå på et nyt testsite, Copenhagen Commute, i erhvervsområdet Lautrup i Ballerup Kommune, 15 kilometer nordvest for København. 

Det nye testsite er en del af det europæiske SHOW-projekt, som er støttet af EU, hvilket også er årsagen til, at Movia med støttekroner i hånden nu griber muligheden for endnu et forsøgsprojekt, endnu før det første Movia-projekt med selvkørende køretøjer i Slagelse er kommet i gang, siger plandirektør Per Gellert.

»SHOW-projektet kommer til at gennemføre demonstrationer med selvkørende køretøjer i 20 byer på tværs af Europa i løbet af de næste fire år, så for Movia var det en mulighed, der opstod, og så må man gribe chancen, når den er der,« siger Per Gellert.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.