FDM: Kommunerne bør gå i markedsdialog om udrulning af ladeinfrastruktur

Lynladestationen er en del af et større skandinavisk netværk på 48 lynladestationer langs de danske, svenske og norske motorveje. Det skandinaviske lynladenetværk er den nordligste del af et større netværk, der spænder fra Norge i nord til Rom i syd.
Illustration: Christian Rantorp. Se større version
Selvom kommuner ikke er forpligtet til at sende etableringen af ladestandere i udbud, bør de stadig give alle aktører mulighed for at byde ind på opgaven, lyder det fra FDM.
Interview4. november 2020 kl. 05:10
errorÆldre end 30 dage

Det bliver Clever, som skal etablere en ny lynladestation ved rådhuset i Frederiksberg Kommune, har kommunen besluttet. Men opgaven har ikke været i udbud, og konkurrenterne blev end ikke spurgt. 

Kommunen behøver ganske vist heller ikke sende opgaven i udbud, når den ikke selv skal have penge op af lommen. Alligevel mener bilisternes interesseorganisation, FDM, som selv er begyndt at etablere ladestandere, at udrulning af ladeinfrastruktur på offentlige veje bør ske i en åben og gennemsigtig proces hvor alle aktører har mulighed for at byde ind. 

»Selvom det ikke behøver at komme i udbud, bør kommunerne gå i markedsdialog,« siger Ilyas Dogru, chefkonsulent hos FDM.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.