FDM: Fint, at kommuner har muligheden, men har de også penge til ladestandere?

Portrætfoto af adm. direktør i FDM Thomas Møller Thomsen.
Illustration: Pressefoto/FDM. Se større version
Det har været længe ventet, at kommunerne fik videre rammer til at understøtte udrulningen af ladeinfrastruktur. Hos FDM kan man dog godt frygte, om kommunerne nu også har de økonomiske muskler.
1. november 2021 kl. 05:23
errorÆldre end 30 dage

Jublen over torsdagens aftale, der sikrer kommunerne en langt mere aktiv rolle i forhold til ladestandere, var ikke til at tage fejl af. Bilejernes interesseorganisation FDM var da også en af de første til at rose politikerne bag aftalen.

Men FDM’s direktør Thomas Møller Thomsen efterspørger samtidig puljemidler til kommunerne, så pengene til ladestandere ikke risikerer at gå til børnehaver og ældrepleje, lød det fra direktøren fredag på årets Elbilnetværk.

»Der er andre ting, der skal prioriteres på de kommunale budgetter. Derfor kan vi være nervøse for, om kommunernes økonomi er i stand til at dække det store behov, der er, for at understøtte markedet de steder hvor markedet ikke alene kan levere,« siger Thomas Møller Thomsen. 

Derfor har FDM et ønske om, at politikerne arbejder på at etablere en investeringspulje , hvor det offentlige kan investere i infrastrukturen under jorden, så operatørerne kan få lov til at betale af på den investering. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.
settingsDebatindstillinger
#1
Søren Sørensen
1. november 2021 kl. 10:12

Gør vi det ikke mere kompliceret end det er med at få fyldt strøm på bilen? Sjovt nok er der ikke problemer med at tanke fossilt. Markedet har udviklet sig til at sikre at der er mulíghed for at tanke op indenfor rimelig afstand overalt.

Infrastrukturforvaltere af strøm til lynladere kan allerede nu se hvor tankstationerne er. Det giver mening at genbruge den infrastruktur til også at lynoplade elbiler. Der, hvor der skal fremføres mere kapacitet kan man jo starte projektet nu.