Sådan forestiller Freyr sig, at batterifabrikken i Mo i Rana vil se ud.
Sådan forestiller Freyr sig, at batterifabrikken i Mo i Rana vil se ud.

Foto : Freyr

EU frygter batteritørke for elbiler: Investerer i norsk anlæg

Europa har brug for batterier til bilindustrien, og Freyr vil begynde planlægning og byggeri af en fabrik i Norge så hurtigt som muligt.
EU har identificeret et gigantisk hul, som den europæiske bilindustri kan risikere at komme til at køre fast i. Europa mangler nemlig batterier til alle de nye elektriske biler. Netop nu kæmper alle om at lancere nye modeller så hurtigt som muligt, men samtidig åbner det for et potentielt enormt stort sort hul i forsyningskæden.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Bo Normark
Bo Normark
Illustration: Odd R. Valmot

Bo Normark er ansvarlig for energilagring i EU-ejede EIT InnoEnergy. De er bekymrede for den europæiske bilindustri, som måske ikke formår at skaffe nok batterier til at kunne elektrificere bilindustrien hurtigt nok. 

Ole M. Kolstad
Ole M. Kolstad
Illustration: Odd R. Valmot

Velkommen: Ikke uventet hilser adm. direktør i Rana Utviklingsselskap Ole M. Kolstad Freyrs planer om en ny fabrik og vindpark velkommen.