E.ON: Attraktive ladepladser bør sendes i udbud

Elbiler i Aarhus
Illustration: E.ON. Se større version
Stat og kommuner bør selv påtage sig ledningsarbejdet under jorden, når der etableres ladestandere. Til gengæld skal opsætning og drift sendes i udbud, mener ladeoperatøren E.ON.
Interview25. november 2020 kl. 05:16
errorÆldre end 30 dage

Af hensyn til konkurrencen og tilgængeligheden skal det offentlige tage større ansvar for at etablere ladestandere til elbiler i det offentlige rum. Sådan lyder det fra ladeoperatøren E.ON. 

Alt hvad der vedrører gravearbejde og installation under jorden er således noget, stat og kommuner bør tage sig af. Til gengæld skal opsætning og drift sendes i udbud, så man på den måde kan sikre større konkurrence ladeoperatørerne imellem, siger Vibeke Agerdal Kristiansen, pressechef hos E.ON Danmark.

»Når private selv tager sig af installationen både over og under jorden, får vi en situation, hvor kun få aktører er i stand til at investere i den fremtidige ladeinfrastruktur. Samtidig ved vi, at kommuner sjældent selv har økonomien til at etablere ladestandere. Derfor mener vi, at staten bør være med til at sikre, ved at kommuner eksempelvis kan søge støtte fra nationale puljer, at der etableres infrastruktur med offentlige midler, men til gengæld skal drift og ladeudstyr sendes i udbud. På den måde sikrer vi større konkurrence på opladning, hvilket i sidste ende vil være til gavn for forbrugeren,« siger Vibeke Agerdal Kristiansen.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.