Embedsværket til Aarhus' politikere: Sadl om, ellers når vi ikke 2030-målene

Letbanens station ved Universitetshospitalet i Aarhus
Letbanen er en del af den højklassede kollektive transport, der er en af nøglerne til at reducere CO2-udslippet i Aarhus. Illustration: Aarhus Universitetshospital/Region Midtjylland.
Politikerne i Aarhus Kommune glemmer at indtænke den højklassede kollektive transport, når de byudvikler, og det gør det enormt svært for embedsværket at få borgerne til at stille bilen. Og det skal de, hvis byen skal blive en nulemmisionsby i 2030.
Rapport25. april kl. 04:47

Enten må politikerne i Aarhus Kommune hanke op i sig selv, eller også må de nedjustere håbet om at blive en nulemmisionsby i 2030. Det er budskabet fra klimaorganisationen i kommunen, som i sidste uge afrapporterede fra Klimahandlingsplan 2021-2024. 

Udrulningen af ladestandere og overgangen til elbiler får nemlig kun kommunen en tredjedel af vejen mod 2030-målene, så der er brug for markante ændringer i byen, hvis nok personer skal lade bilen stå derhjemme og enten cykle eller pendle til arbejdspladsen. 

Men politikerne i Aarhus Kommune har en tendens til at fokusere på byens økonomiske og befolkningsmæssige vækst, hvilket presser omstillingen til højklasset kollektiv transport bag i køen, fortæller Morten Skou Nicolaisen, afdelingsleder for Mobilitet i Aarhus Kommune. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger