Elbilister: Nye regler for ladestandere risikerer at hæmme udbredelsen af elbiler

Elbilister: Nye regler for ladestandere risikerer at hæmme udbredelsen af elbiler
Illustration: Doin/Bigstock. Se større version
For uambitiøst, for ukonkret og præget af begrebsforvirring. Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen er langtfra kommet i mål med sit udspil til en ladestanderbekendtgørelse, lyder det i flere høringssvar.
29. januar 2020 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Noget af det særligt attraktive ved at vælge en elbil frem for en bil med forbrændingsmotor er, at den kan lades op derhjemme. Så er der altid fuld smæk på batteriet fra morgenstunden. Men i de situationer, hvor elbilen ikke befinder sig på privat matrikel, eksempelvis hvis man bor i lejlighed, står spørgsmålet om ladeinfrastruktur ofte ubesvaret.

Og kampen om at finde en ladestander risikerer at kvæle købelysten hos den potentielle elbilist.

En ny bekendtgørelse 'om forberedelse til og etablering af ladestandere i forbindelse med bygninger', også kendt som 'Ladestanderbekendtgørelsen', skal gøre det muligt at sikre den nødvendige infrastruktur til de mange kommende elbiler på offentligt område. 

Bekendtgørelsen har netop været i høring og forventes at træde i kraft den 10. marts 2020.

Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen foreslår med bekendtgørelsen en række krav til såvel eksisterende bygninger, ombygninger og nybyggerier. 

Hvad de eksisterende bygninger angår, vil der eksempelvis blive stillet krav om mindst én ladestander, hvis bygningen ikke er til beboelse, og der skal etableres mere end 20 parkeringspladser. 

Ved større ombygninger af beboelsesbygninger med mere end 10 parkeringspladser skal der stilles krav om såkaldt 'forberedelse' til ladestandere på alle parkeringspladser. 

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden