Elbil-lobbyister om trafikaftale: Halv milliard kroner giver flaskehalse ved ladestanderne

Elbil under opladning.
Illustration: Drivenow. Se større version
Regeringen har sammen en lang række af Folketingets partier landet en aftale, som afsætter en halv milliard kroner af til lynladestandere langs motorvejsnettet. Men det er næppe nok, mener Elbilalliancen.
29. juni 2021 kl. 13:05
errorÆldre end 30 dage

For anden gang på få dage har politikerne delt penge ud til ladestandere. Først var det udmøntningen af en halv milliard kroner fra den grønne transportpulje, som vi beskrev fredag, og som blandt andet sætter penge af til ladestandere i kommuner.

Og med infrastrukturaftalen, som kom på plads mandag, er der nu desuden afsat en yderligere økonomisk ramme på et tilsvarende beløb, som skal sikre »et højt serviceniveau for opladning på de længere bilture langs statsvejnettet fra øst til vest og nord til syd«, som det hedder.

»Med den afsatte ramme kan der gennem udbud sikres en geografisk dækning af ladestandere i landet, som fremmer den grønne omstilling og understøtter mobiliteten for elbilsejerne, når de har behov for at køre langt. Parterne noterer sig Vejdirektoratets vurdering af, at der med den afsatte økonomiske ramme kan etableres godt 50 ladeparker med ca. 630 lynladepladser«.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.