Efter stor virak om hjemmepleje-biler trækker Bornholms Kommune nu i land

Efter stor virak om hjemmepleje-biler trækker Bornholms Kommune nu i land
Illustration: Biker1960/Bigstock. Se større version
Bornholms Regionskommune har netop offentliggjort et udbud på 41 nye biler til hjemmeplejen. Her stilles der intet krav om, at bilerne skal være nulemission. Politikere overvejer dog nu at lægge udbud ned.
22. januar kl. 05:03
errorÆldre end 30 dage

Med mange nye offentlige ladepunkter er det blevet væsentligt nemmere at være elbilist på Bornholm på det seneste. Bornholms Regionskommune og FDM indviede i sommers 11 nye ladestandere, hvoraf flere var hurtigladere.

Derfor har det også vakt undren, at regionskommunen giver til kende på sin hjemmeside, at den gennem udbud ønsker at indkøbe 41 personbiler, uden at der samtidig stilles krav om, at bilerne skal være nul- eller lavemissions-køretøjer. Der nævnes ganske vist, at bilerne må være benzin/hybrid, men tilsyneladende ikke plug-in. 

»Formålet med udbuddet er at udskifte de i hjemmeplejen leasede biler, hvis leasingkontrakt udløber til og med februar 2022. Udbuddet omfatter indkøb af 41 personbiler, benzin eller benzin/hybrid på hvide plader, leveret i 2021 og 2022 i henhold til leveringplan. Der er behov for forholdsvis små, men funktionelle biler med god komfort«.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden