Drilsk jord og dyrere rådgiver: Stor ekstraregning rammer nordsjællandsk station

Banedanmark, Favrholm
Illustration: Banedanmark. Se større version
Banedanmark har regnet forkert og må bruge små 40 mio. kroner ekstra på at bygge en station ved nyt hospital i Hillerød.
29. november 2021 kl. 05:42
errorÆldre end 30 dage

Banedanmark har kraftigt undervurderet, hvor meget det vil koste at bygge en ny station til S- og lokaltog i Favrholm syd for Hillerød, der skal opføres tæt på det nye sygehusbyggeri Nyt Hospital Nordsjælland. 

Øget honorar til rådgivere og vanskeligere jordbundsforhold end forventet er blandt årsagerne til, at udgifterne er cirka 55,8 mio. kroner større, end der var lagt op til, da politikerne satte penge af til den nye station på finansloven i 2018. 

Da projektets reserve kun er på 17,6 mio. kroner bliver Banedanmark nødt til at hente 38,2 mio. kroner fra en pulje, der ellers skulle være gået til vedligehold af jernbanenettet. 

Den manøvre har Folketingets finansudvalg netop godkendt i et aktstykke. Den samlede pris for Favrholm Station stiger dermed fra 76,5 mio. kroner til 114,7 mio. kroner.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.