Donkey Republic: Målet er at få flere til at cykle – og deles om cyklerne

I dagens Synspunkt opfordrer Erdem Ovacik, medstifter og direktør hos Donkey Republic, til, at myndighederne støtter op om potentialerne ved deleøkonomiske transportmidler.
Det kræver en indsats både på globalt, statsligt og lokalt plan, hvis vi skal nå i mål med reduktionerne af klimagasser, og her er det enkelte individs bidrag også af betydning. Her er hverdagens transportmidler et godt sted at starte for både stater og kommuner, som udstikker rammevilkår, og for den enkelte privatperson, som pendler.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Donkey Republic

Donkey Republic blev grundlagt med tanken om, at der måtte være en smart måde at dele cykler på.

I starten kunne man dele sin cykel vha. et Donkey-kit med en kodelås. Konceptet har siden udviklet sig til egne producerede cykler med Bluetooth-lås, som låses op gennem Donkey Republic-appen. 

Donkey Republic har haft cykler i København siden 2015.

Siden lanceringen har Donkeys ledelse været i dialog med Københavns Kommune om den bedste måde at operere på til gavn for borgerne.

I juni 2019 søgte Donkey Republic om tilladelse til at operere med en cykelflåde, som ikke sidder fast i docking-stationer, men som placeres i virtuelle lokationer.