Boligselskab vil give overskud fra ladestandere tilbage til medlemmerne

elbil, ladestander, lade, ladepunkt
Illustration: Mino/Bigstock.
Boligselskabet KAB har indgået et strategisk samarbejde med foreningen Carpow, der etablerer og udbyder ladestandere til boligforeninger.
5. marts 2021 kl. 05:24
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Der er i dag nogle helt særlige udfordringer for de elbilejere, der bor i en boligforening. Her kan der nemlig kun blive etableret ladeinfrastruktur på parkeringsarealer, hvis der er flertal for det blandt beboerne, lyder det i Eldrup-kommissionens anden delrapport. 

Dette kan, mener kommissionen, forsinke, at foreningerne bliver klar til elbiler, hvorfor det anbefales, at staten yder tilskud til boligforeningerne fra puljemidler, som er afsat til bl.a. udrulning af ladeinfrastruktur, siger formand Anders Eldrup.

»Netop fordi det er så genstridigt, beslutningsmæssigt, foreslår vi en pulje, som kan blive lokkemad til at få foreninger til at sige ja, selvom det måske kun er en minoritet af beboerne, som er interesseret i første omgang,« lød det onsdag fra formanden på et møde i Transportøkonomisk Forening.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger