Navya-bussen skal ikke køre på offentlige veje ved DTU lige foreløbig. Autonomous Mobility har dog fortsat sin lukkede teststrækning på DTU.
Navya-bussen skal ikke køre på offentlige veje ved DTU lige foreløbig. Autonomous Mobility har dog fortsat sin lukkede teststrækning på DTU.

Foto : Autonomous Mobility

Autonomous Mobility sætter DTU-projekt på pause

Projektet var det første af sin art, der blev søgt om tilladelse til i Danmark. Men nu har ansøger, Autonomous Mobility, indtil videre opgivet at køre med selvkørende busser ved DTU i Lyngby.
Efter snart halvandet års ventetid må de studerende og ansatte på Danmarks Tekniske Universitet sande, at de ikke kommer til at stige om bord på den hvide shuttle-bus fra Navya lige foreløbig. Operatøren, Autonomous Mobility, var ellers den første til at sende en ansøgning om at køre med selvkørende køretøjer i Danmark, på netop DTU.  
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Nævnte firmaer

Fakta om Autonomous Mobility
  • Autonomous Mobility er en dansk startup-virksomhed under Semler Gruppen A/S. De har hovedkontor i Kgs. Lyngby og dækker otte lande.
  • Selskabet havde i 2017 en forventning om, at der i første kvartal af 2018 ville være tre forskellige forsøg i gang på de danske veje. Indtil videre er Autonomous Mobility operatør på et pilotprojekt i Gøteborg, hvor de i øjeblikket kører selvkørende busser i blandet trafik i et campusområde på hverdage.

Kilder: Autonomous Mobility, Ingeniøren, Ritzau.