Lime-løbehjulet koster 10 kroner at låse op og to kroner i minuttet.
Lime-løbehjulet koster 10 kroner at låse op og to kroner i minuttet.

Foto : Lime

Amerikanske løbehjul fik kølig modtagelse i København

Danskerne kan nu være med på moden og leje et af de motoriserede løbehjul, som har taget USA med storm - men som stadig er ulovlige i Danmark. Selskabet bag risikerer at blive meldt til politiet.
I USA har flere personer inden for en måned mistet livet på en af de meget populære e-scooters, også kendt som motoriserede løbehjul, skriver CNN.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Fakta om forslaget til forsøgsordningen for motoriserede løbehjul:
  • Kørsel med motoriserede løbehjul skal foregå på cykelstien.
  • Der gælder samme krav til lygter og reflekser for motoriserede løbehjul, som der gør til cykler. Dog skal lygterne altid være tændt under kørsel på et motoriseret løbehjul – også uden for lygtetændingstiden.

  • Motoriserede løbehjul må i forsøgsordningen kunne køre maksimalt 20 km/t ved egen kraft.

  • Motoriserede løbehjul er - ligesom den almindelige cykel - underlagt færdselslovens almindelige agtsomhedskrav og regler om, at man i trafikken skal tilpasse hastigheden til forholdene med særligt hensyn til andres sikkerhed.

  • Førere af et motoriseret løbehjul skal være fyldt 15 år.

  • Motoriserede løbehjul må dog føres af personer under 15 år, hvis kørslen sker under ledsagelse og kontrol af en myndig person, eller hvis kørslen kun finder sted på skiltede lege- og opholdsområder.

  • Færdselslovens bestemmelser om forsikring, spirituspåvirkning og kørsel under påvirkning af bevidsthedspåvirkende stoffer, sygdom med videre gælder også for førere af motoriserede løbehjul.

Kilde: Transportministeriet.