Alstom om IC4’s afløser: »Vores tog er et produkt, ikke et projekt«

Alstom
Alstoms Coradia Stream, som i Danmark skal gå under navnet IC5, bliver i Italien kaldt for “Pop”. Illustration: Alstom/G. Ricciardi.
Den franske togproducent Alstom leverer ‘fremtidens tog’, IC5, til DSB. Og det bliver til aftalt tid, lover de.
20. juni kl. 05:14

Fortiden og fremtiden for den danske jernbane mødes på franske Emmanuel Henrys hjørnekontor på Amerika Plads i København. Væggen prydes af et rødmalet eksemplar af eltoget Coradia Stream – og ude på baneterrænet få meter derfra holder et IC4-tog.

MobilityTech har sat den franske direktør for Alstom i Danmark stævne for at tale om de 100 nye togsæt, den franske togproducent skal levere til DSB som erstatning for skandaletoget IC4.

Emmanuel Henry vil nødig kommentere på de mange rædselshistorier. Nu handler det om at se fremad. Om få år skal Alstom være med til at sørge for, at danskerne – som mange af vores naboer – kan køre med el-tog mellem landsdelene.

Alene det at gå fra et dieseltog til et eltog er et stort skridt, men den måske største forskel på IC4 og det nye Coradia Stream-tog er nok, at der er tale om et velafprøvet produkt, fremhæver Emmanuel Henry:

»Det har været mottoet i den her proces, at vi leverer et produkt og ikke et projekt.«

Ordlyden går igen i den trykte brochure om Coradia Stream-platformen, som Alstom har præsenteret for DSB’s ledelse. Alstom og de andre leverandører har nemlig været pinligt klar over, at de børnesygdomme, der altid vil være på et nyt produkt, skulle være opdaget i andre lande og fikset, før togene kom til Danmark.

Få fuld adgang til MobilityTech

MobilityTech er målrettet professionelle, der arbejder med transport- og trafikløsninger. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til MobilityTech
Alt indhold på MobilityTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger