København forventer at tidsbegrænse parkering ved enkelte ladestandere: »Vi skal ikke gøre livet som elbilist mere besværligt«

Foto : Christian Grunert Rantorp

København forventer at tidsbegrænse parkering ved enkelte ladestandere: »Vi skal ikke gøre livet som elbilist mere besværligt«

Der er lagt op til, at der fremover skal ske en større udskiftning på elbil-pladserne i Københavns Kommune. Forvaltningen åbner for tidsbegrænset parkering på enkelte pladser.
Det har indtil nu været på forsøgsbasis, men Københavns Kommune melder sig nu klar med en permanent løsning på problemet med elbiler, der holder og spærrer de offentlige ladestandere uden selv at lade.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Fakta om offentlige ladepladser i København:
  • Der er en stigende interesse blandt københavnerne for at anskaffe sig en elbil eller plug-in hybridbil. Teknik- og Miljøforvaltningen i Københavns Kommune oplever derfor også en stærk stigning i antallet af ansøgninger fra de private el-ladeoperatører. 
  • Det er nemlig alene de private el-ladeoperatører, der med tilladelse fra kommunen og politiet, kan opstille el-ladestandere i det offentlige byrum. Hvis der skal opstilles flere el-ladestandere i byen kræver det således, at der er private el-ladeoperatører, som ønsker at investere for at øge antallet af el-ladestandere.
  • Hver el-ladestander kan minimum betjene to parkeringspladser, og der oprettes som regel mellem fire og otte pladser ved hver lokation (el-ladeø). I forbindelse med tilladelse til opstilling af offentligt tilgængelige el-ladestandere skal kommunen sørge for, at parkeringspladserne med skilte og afstribning af pladser bliver reserveret til elkøretøjer.  
  • Pr. 29. september 2020 var der indregistreret omkring 4.100 el- og plug-in hybridbiler i Københavns Kommune. Det er næste en fordobling i forhold til samme tidspunkt i 2019, hvor der var indregistreret 2.300 el- og plug-in hybridbiler.

Kilde: Københavns Kommune.