Furesø Kommune lancerer ladestanderstrategi: »Det er rigtig godt, når folk får prøvet tingene af«

Foto : Mino/Bigstock

Furesø Kommune lancerer ladestanderstrategi: »Det er rigtig godt, når folk får prøvet tingene af«

I Furesø Kommune har man som en af de første kommuner lanceret strategi for, hvordan der kommer flere elbiler og ladestandere i kommunen.
Med i alt 188 elbiler i en kommune med knap 40.000 indbyggere er Furesø Kommune endnu langt fra at blive et mekka for de grønne biler. Men kommunen tager nu første skridt mod måske at blive det ved med sin første “strategi for ladestandere til elbiler”.
Vil du have fuld adgang til MobilityTech?

MobilityTech er for professionelle, der arbejder med transport og trafik. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske og digitale løsninger til at fremme effektiv, sikker og miljørigtig transport af personer og gods.

Husk at være logget ind med den e-mail, hvor du har dit abonnement tilknyttet. Oplever du fortsat udfordringer med din adgang, så skriv til support@ing.dk.

Prøv MobilityTech

Få 3 ugers gratis og uforpligtende prøveabonnement

Klik her
Furesø Kommune vil ifølge planen:

1. Løbende og efter behov fortsætte med at omlægge egen flåde af biler og køretøjer til el, samt opstille ladestandere til disse køretøjer.

2. I overensstemmelse med Ladestanderbekendtgørelsen sikre, at der bliver opstillet mindst 1 ladestander på parkeringsarealer med 20 parkeringspladser inden 2025. Furesø Kommune vil foretage en nærmere analyse af behov i forhold til lokalitet for kommunale parkeringsarealer. Furesø Kommune vil have kontaktet mindst 2 af de større ladestanderfirmaer for at fremme deres interesse for opstillingen af ladestandere i kommunen.

3. Som et element i samarbejdet om FNs verdensmål samarbejde med erhvervslivet om den grønne omstilling af transporten og opstilling af ladestandere, bl.a. via formidling af viden, information fra andre aktører og egne erfaringer.

4. Afholde mindst 4 netværksmøder pr. år for bolig-, andels-, ejer-, og grundejerforeninger med formidling af viden, information fra andre aktører og egne erfaringer med omstilling af transporten, samt fremme netværk.

5. Afholde mindst 4 ”for enden af vejen” sammenkomster pr. år for grundejerforeninger med egen parkering ved boligen, med formidling af viden, information fra andre aktører og egne erfaringer med omstilling af transporten.

6. Indlede et strategisk samarbejde om placering af ladestandere til el-biler på det offentlige vejnet i Region Hovedstaden. Formålet er, at der opnås et sammenhængende og hensigtsmæssigt net af el- ladestandere til gavn for el-billister på tværs af kommunegrænserne.