Løsninger

Mangel på robotfolk? Find dem i produktionen

10. sep 2019 11:49

Små og mellemstore industrivirksomheder mangler ofte kvalificeret arbejdskraft til automatisering. Men der er løsninger, hvis man leder de rigtige steder. En nylig rapport fra rådgivningsvirksomheden Damvad Analytics slog fast, at robotbranchen over de næste 5-10 år har brug for investeringer i uddannelser inden for robotter og automatisering.

Kunder over hele kloden stiller nye krav til SKOV: ”Vi er presset til at udvikle os på alle fronter – også den digitale”

12. mar 2020 07:00

Glyngøre-virksomheden SKOV, der leverer klimastyring til stalde over hele verden, mærker en stigende efterspørgsel på dataindsamling og digitale løsninger blandt kunderne. Det har fået virksomheden til at omstille forretningsmodellen i en endnu mere digital retning. Men man skal ikke digitalisere alt for enhver pris, lyder rådet.

Kom nemt i gang med chatbots: Nadin har ingen it-baggrund, men har selv bygget Tiger of Swedens chatbot

20. feb 2020 11:00

Virksomheder tager i stigende grad chatbots ind som et supplement i kundeservicen. Det gælder også hos tøjmærket Tiger of Sweden, hvor man i den danske del af forretningen har implementeret en intelligent chatbot, der kan hjælpe kunderne i alle døgnets timer. En enkelt medarbejder stod for det hele, men hun begik en 'kæmpe fejl' undervejs. Hjemmesiden hos Tiger of Sweden stråler af billeder og videoklip af seje modeller med tjekket skandinavisk modetøj på kroppen. Her kan kunderne lynhurtigt afkode, hvilke farver der skaber et stilsikkert look frem mod sommerferien.

Kom nemt i gang med chatbots: Nadin har ingen it-baggrund, men har selv bygget Tiger of Swedens chatbot

27. feb 2020 07:00

Virksomheder tager i stigende grad chatbots ind som et supplement i kundeservicen. Det gælder også hos tøjmærket Tiger of Sweden, hvor man i den danske del af forretningen har implementeret en intelligent chatbot, der kan hjælpe kunderne i alle døgnets timer. En enkelt medarbejder stod for det hele, men hun begik en 'kæmpe fejl' undervejs.

"Nogle shopper tøj, jeg shopper robotter"

10. maj 2019 15:43

Den digitale genopfindelse af BM Silo handler om Dorte Zacho Martinsens stædige tro på, at der gemmer sig potentiale i alle mennesker og især i relationerne mellem dem – og at netop det kan være en løftestang for ny teknologi. Pludselig får Dorte Zacho Martinsen en indskydelse, der gør, at vi for en stund bevæger os væk fra den snorlige samtale om automatisering, teknologiske forandringer og innovation. Om vi vil se hestene? Meget gerne. Vi går ud af fabrikslokalerne og krydser den lille landevej. Her ligger stutteriet, som i mange år spillede en central rolle i Dorte Martinsens liv.

Hos PensionDanmark udfører robotter arbejde svarende til 75 årsværk: Her er virksomhedens opskrift på RPA-succes

5. dec 2019 15:25

Hvor man tidligere manuelt rettede op mod 17.000 fejl i pensionsindbetalinger hos PensionDanmark, har robotter i dag i høj grad taget over. Det giver medarbejderne mere tid til kundevendte opgaver. Her får du virksomhedens opskrift på, hvordan du får medarbejderne til at bakke op om software-robotterne. For mange mennesker er dagene omkring et månedsskifte som regel rare.

Usynlige robotter knokler løs hos jysk energiselskab: Sparer kundeservice for 800-1.200 timer om måneden

14. sep 2019 14:59

Hos NRGi Elsalg i Horsens arbejder usynlige robothænder det meste af døgnet for at hjælpe medarbejderne af med kedelige tasteopgaver. Det giver mere tid til den reelle kundekontakt og har indtil videre sparet virksomheden for hundredevis af timer hver måned og samtidig barberet telefonkøen ned fra 20 til 3 minutter. I en ny kontorbygning tæt ved Horsens Banegård er vægmalingen knap nok tør. Hylderne bag skrivebordene er endnu ikke fyldt op, og i kantinen kan en liter mælk næppe have nået at være blevet sur, hvis den blev åbnet, da NRGi Elsalgs folk rykkede ind for få uger siden.

Thy-virksomhed investerer heftigt i automatisering: ”Det er afgørende for at overleve i Danmark”

5. aug 2019 14:51

En topmoderne automatiseret produktion sørger for, at den danske trappeproducent Dolle kan fastholde produktionen i Thy. Et langsigtet fokus på tilbagebetalingstiden er helt afgørende, siger direktøren. Blæsten krummer træerne ind over landskabet i det nordvestlige Jylland, hvor himlen er enorm. Her tæt ved den smukke nationalpark Thy ligger Frøstrup.

Her er tre gode eksempler på brugen af softwarerobotter

29. dec 2019 14:27

Softwarerobotter bliver mere og mere udbredte. Her er tre eksempler på virksomheder, der allerede har robotter som en fast del af hverdagen. De kommer alle tre med tips til at tage af sted på robotrejsen. Mange rutineprægede tasteopgaver kan løses af softwarerobotter, som gradvist bliver udbredt, men det er stadig kun et fåtal af danske virksomheder, der bruger den nye teknologi.