Virkelighedstjek: Er vi klar til robotter på de danske fortove?

Foto : Marble

Virkelighedstjek: Er vi klar til robotter på de danske fortove?

En robotekspert og en ekspert i AI-disruption mener begge, at Danmark er klar til at få leveringsrobotter på fortovene. De ser dog også begge nogle potentielle udfordringer, der skal håndteres.
Vi får snart robotter kørende om benene på os i gadebilledet. Transportminister Ole Birk Olesen (LA) fik i oktober opbakning til at lave en forsøgsordning for selvkørende enheder til vareudbringning
starLog ind eller prøv 3 ugers gratis prøveabonnement for at læse videre

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Thomas Bak
Thomas Bak
Illustration: Aalborg Universitet

Thomas Bak er professor ved Institut for Elektroniske Systemer på Aalborg Universitet og arbejder i sin forskning med spørgsmålet, hvordan optimeres robotadfærd, når robotten ikke virker isoleret, men skal koordinere eller samarbejde med mennesker?

Målet er en god robotadfærd der opstår i interaktion og koordinering med brugeren. Informationsudvekslingen mellem menneske og robot kan være fysisk, eller via bevægelsesmønstre.

Matthijs Maas
Illustration: Matthijs Maas

Matthjis Maas, ph.d.-studerende ved Københavns Universitets afdeling for forskning omkring Artificial Intelligence and Legal Disruption.

Hans hovedfokus er forskning omkring forskellige juridiske problemstillinger omkring AI-systemer.