Signify vil flytte data med lys i industrien

Foto : Signify

Signify vil flytte data med lys i industrien

Hollandske Signify har netop lanceret en ny udgave af LiFi målrettet industrien med hastigheder på op til 250 Mbps og uden elektromagnetiske forstyrrelser. LiFi-leverandører kan dog ikke enes om fælles standarder, og det blokerer for udbredelsen af LiFi.
En art digital morsekode. Sådan kan man beskrive Light Fidelity (LiFi), der fungerer ved, at en LED-belysning slås til og fra så hurtigt, at det ikke kan ses af det menneskelige øje. I den anden ende modtages lyssignalet, der så konverteres til elektriske impulser. LED-pærerne kommunikerer altså ved at blinke til hinanden.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Prøv ... gratis
Light Fidelity (LiFI)

Er en trådløs kommunikationsteknologi udviklet af blandt andre ingeniøren Harald Haas fra University of Edinburgh. 

Den fungerer via diode- eller LED-pærer, der har fået installeret en mikrochip.

Ud over Haas har der været involveret forskere fra University of Edinburgh, Fraunhofer-instituttet i Tyskland og Fudan-universitetet i Shanghai, Kina og hollandske Signify (tidligere Phillips).

Mikrochippen omsætter data til lysglimt, der via synligt lys – og ikke via radiobølger som wifi – blandt andet kan bruges til at skabe forbindelse til internettet.