Nyt projekt vil hente data hjem fra de syv have

Strid om dataejerskab og manglende båndbredde til søs står i vejen for rederiernes implementering af IoT-teknologi. Et nyt projekt til 87 millioner kroner skal blandt andet opbygge digitale tvillinger på baggrund af realtidsdata fra skibene.
Også skibsfarten spejder mod mulighederne inden for IoT, dataanalyse og maskinlæring. Men en række udfordringer gør, at rederierne og de øvrige aktører i det såkaldte ‘Blå Danmark’ ikke er lige så langt fremme på området som eksempelvis industrien.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Fakta: ShippingLab

Projektet ShippingLab blev indledt i marts 2019. Formålet er bl.a. at udvikle Danmarks første autonome miljøvenlige skib.

Projektet er delt op i fire ‘arbejdspakker’, der fokuserer på henholdsvis digital drift, autonomi, CO2-neutrale teknologier og integration/implementering af de forskellige teknologier.

Blandt de omkring 30 projektpartnere er Aalborg Universitet, DTU, Force Technology og virksomheder som MAN Energy Solutions, Mærsk Tankers og Scandlines.

Projektet har et samlet budget på 87 mio. kr. og er støttet af Innovationsfonden, Den Danske Maritime Fond, D/S Orients Fond og Lauritzen Fonden.

Læs mere på shippinglab.dk