Mettis Aerospace fremstiller komponenter til forsvarsindustrien. Nu tester de den nye generation af wifi, Wi-Fi 6, i produktionen nær Birmingham i Storbritannien.
Mettis Aerospace fremstiller komponenter til forsvarsindustrien. Nu tester de den nye generation af wifi, Wi-Fi 6, i produktionen nær Birmingham i Storbritannien.

Foto : Wireless Broadband Alliance

Nye wifi-forbindelser vil klippe kabler i industrien

Senere i år bliver den nye Wi-Fi 6-standard rullet ud med hurtigere hastigheder, kortere latenstid og lavere energiforbrug. Det gør den trådløse teknologi mere interessant for Internet of Things-applikationer i industrien.
Hver dag sendes der data rundt mellem maskiner og industrielle kontrolsystemer via kilometervis af ethernet-kabler hos de fleste danske industrivirksomheder. Nogle steder eksperimenterer de med trådløse netværk over Bluetooth eller bruger almindelige simkort, der sender over mobilnetværket, ligesom det er svært at lukke ørerne for 5G-hypen, der også lover nye hurtige trådløse forbindelser over mobilnetværket om kort tid.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Nye wifi-generationer

Wi-Fi Alliance, som certificerer wifi-produkter, ændrer i versioneringen af wifi, så det fremover minder om mobilnetværkenes versionering. Det nye 802.11ax er den sjette generation af wifi og har derfor navnet Wi-Fi 6. De ældre generationer har også fået nye navne.

  • Wi-Fi 1 – 802.11a (udgået)

  • Wi-Fi 2 – 802.11b (udgået)

  • Wi-Fi 3 – 802.11g (udgået)

  • Wi-Fi 4 – 802.11n

  • Wi-Fi 5 – 802.11ac

  • Wi-Fi 6 – 802.11ax (ny)