Administrerende direktør Kimberly Lein-Mathisen i Microsoft Norge prøvede Hololens 2 for første gang.
Administrerende direktør Kimberly Lein-Mathisen i Microsoft Norge prøvede Hololens 2 for første gang.

Foto : Eirik Helland Urke

Hologrammer afdækkede hundredvis af fejl på oliefeltet Johan Sverdrup

Energiselskabet Equinor er én af dem, der har taget brugen af holografiske briller til sig blandt andet på deres oliefelter. For nylig blev Hololens 2 lanceret og kan give endnu større muligheder for industrien end det nuværende Hololens.
JOHAN SVERDRUP: Om bord på Equinors nye offshore-installation på Utsirahøyden i Nordsøen er de sorte tablets blevet et normalt syn. De erstatter allerede store mængder papir og ekstraarbejde, når de hænger beskyttet og lettilgængeligt rundt om halsen på dem, som arbejder der. Vi har været med om bord for at se næste trin i denne udvikling: holografiske briller.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Nævnte firmaer

Hololens 2
  • Anden generation holografiske briller fra Microsoft, ofte kaldet AR-briller eller mixed reality-briller. Lanceret i Barcelona 24. februar 2019.
  • Gør det muligt at vise digitale objekter i samspil med virkeligheden.

Johan Sverdrup-feltet
  • Operatør: Equinor
  • Johan Sverdrup ligger på Utsirahøyda i Nordsøen, 65 kilometer nordøst for Sleipner-feltet. Feltet blev opdaget i 2010. Planen for udbygning og drift (PUD) for fase 1 blev godkendt i 2015, mens fase 2 blev godkendt i 2018.

  • Procesplatformen og boligplatformen færdiggøres nu på Stord.