Hackere brød ind i SCADA-system med hjælp fra Youtube

Foto : Kaspersky Lab

Hackere brød ind i SCADA-system med hjælp fra Youtube

Industriens kontrolsystemer er sårbare over for ondsindede hackere, fordi mange systemer står åbne, og medarbejderne ikke tænker på cybersikkerhedstrusler. I Ukraine forsvandt strømmen, efter at en ingeniør havde fortalt åbent om tekniske detaljer på Youtube.
Kulsort. Sådan så det ud i store dele af den ukrainske hovedstad, Kiev, en kold eftermiddag i december 2016. Her mistede over en halv million indbyggere strømmen, da ondsindede hackere havde held med at slukke for kontakten på et SCADA-system, der styrer centrale dele af transmissionsnettet i Kiev. Nedbruddet varede i en time og 15 minutter, før ingeniører fik tiltvunget sig adgang og genetableret strømforsyningen.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

SCADA-systemer

Supervisory Control and Data Acquisition (SCADA) er kontrolsystem-arkitektur til styring af industrielle processer.

SCADA-systemer overvåger og styrer industrielle processer, f.eks. materialer, der løber i rør og tanke, eller emner, der transporteres rundt via transportbånd. SCADA-systemer udmærker sig ved at kunne håndtere store processer på flere lokationer og over store afstande.

SCADA-systemer kan eksempelvis håndtere processer indenfor industri og infrastruktur og bruges derfor både i fremstillingsvirksomheder og forsyningsvirksomheder.