Europæiske industrivirksomheder får råderet over nye 5G-frekvenser

Foto : Siemens

Europæiske industrivirksomheder får råderet over nye 5G-frekvenser

I Tyskland dedikerer telemyndigheder 100 MHz 5G-frekvenser til industrivirksomheder senere i år. Svenske industrivirksomheder vil også gerne købe 5G-mobilfrekvenser uden om teleoperatører, mens DI ikke har oplevet dansk efterspørgsel på lokale 5G-netværk i industrien.
Når den nye generation af mobilnetværk, 5G, rulles ud de kommende år, så er det ikke bare teleoperatører, der skal have mulighed for at plante mobilmaster rundt om i Europa og etablere mobilnetværk. I hvert fald ikke, hvis det står til industrivirksomheder i Tyskland og Sverige, som gerne selv vil kunne købe retten til lokale 5G-netværk.
Vil du have fuld adgang til IndustryTech?

IndustryTech er for professionelle i industri- og produktionsvirksomheder. Vi giver dig indblik i de nyeste teknologiske løsninger, så du kan navigere i en digital og automatiseret virkelighed.

Prøv ... gratis
Det kan vi bruge 5G til

Hurtigere og kraftigere mobilkommunikation, så vi kan sende og modtage data både hurtigere og med større kapacitet end 4G. Det kaldes Enhanced Mobile Broadband (eMBB).

Ultra-pålidelig og tidskritisk kommunikation, hvor latenstiden er så lav, at realtidskritiske applikationer i industrien, f.eks. maskiner og robotter, kan køre over 5G. Det kaldes Ultra Reliable Low Latency Communications (URLLC).

Mange enheder koblet på samme netværk. Det skal være muligt at etablere forbindelse mellem mange enheder på samme tid, uden at netværkets stabilitet påvirkes. Det kaldes Massive Machine Type Communications (mMTC).