Tendens

Fremtiden er decentral - men afgifterne står i vejen

28. nov 05:58

I løbet af de kommende år vil langt flere virksomheder og private husstande få solceller på taget - og måske også batterier i bryggerset. Teknologien for decentral produktion og styring - ‘distributed energy’ - bevæger sig med ekspresfart, men det danske afgiftssystem er en klar barriere. I GridTech’s survey blandt professionelle og beslutningstagere i energisektoren peger et massivt flertal på, at der de næste fem-ti år vil komme langt mere decentral produktion. Syv ud af ti erklærer sig enige eller meget enige i, at distributed energy vil være i vækst. Kun én ud af ti er uenig.

Rapport: Alt for få virksomheder køber grøn el

18. sep 05:31

Det har stor effekt på klimaet, når virksomheder flytter deres elforbrug fra sort til grøn. Techgiganter som Apple og Microsoft går i spidsen, men generelt går det alt for langsomt, viser rapport fra International Renewable Energy Agency. Concito er skeptisk – man er nødt til at sikre sammenhængen i energisystemet, mener tænketanken.

Microgrids modstår naturkatastrofer langt bedre

19. jun 05:44

Amerikanske erfaringer fra de mange orkaner i 2017 viser, at microgrids kan minimere skaderne. Princeton University og den texanske supermarkedskæde H-E-B har undgået strømafbrydelser. I de fattige samfund i Caribien er strømafbrydelser et spørgsmål om liv og død. Derfor er der investeret massivt i Puerto Rico, som blev hårdt ramt sidste efterår.