Tendens

Elektriske lastbiler udfordrer nettet

21. mar 2019 06:26

Når de store elektriske lastbiler ruller ud på US Highways, trækker det masses af kilowatttimer ud af systemet. Det kan kræve forstærkninger af nettet. E.ON, som drive både distributionsnet og ladestationer, ser dog ikke kapacitetsproblemer i det europæiske net foreløbig.

Fremtiden er decentral - men afgifterne står i vejen

28. nov 2018 05:58

I løbet af de kommende år vil langt flere virksomheder og private husstande få solceller på taget - og måske også batterier i bryggerset. Teknologien for decentral produktion og styring - ‘distributed energy’ - bevæger sig med ekspresfart, men det danske afgiftssystem er en klar barriere. I GridTech’s survey blandt professionelle og beslutningstagere i energisektoren peger et massivt flertal på, at der de næste fem-ti år vil komme langt mere decentral produktion. Syv ud af ti erklærer sig enige eller meget enige i, at distributed energy vil være i vækst. Kun én ud af ti er uenig.

Rapport: Alt for få virksomheder køber grøn el

18. sep 2018 05:31

Det har stor effekt på klimaet, når virksomheder flytter deres elforbrug fra sort til grøn. Techgiganter som Apple og Microsoft går i spidsen, men generelt går det alt for langsomt, viser rapport fra International Renewable Energy Agency. Concito er skeptisk – man er nødt til at sikre sammenhængen i energisystemet, mener tænketanken.

Microgrids modstår naturkatastrofer langt bedre

19. jun 2018 05:44

Amerikanske erfaringer fra de mange orkaner i 2017 viser, at microgrids kan minimere skaderne. Princeton University og den texanske supermarkedskæde H-E-B har undgået strømafbrydelser. I de fattige samfund i Caribien er strømafbrydelser et spørgsmål om liv og død. Derfor er der investeret massivt i Puerto Rico, som blev hårdt ramt sidste efterår.