Ørsted ser med "stor interesse" på brint i Grønland

pressefoto
Illustration: Pressefoto.
Branchenyt19. maj kl. 14:55

Det danske energiselskab Ørsted har øjnene rettet mod Grønlands uudnyttede brintressourcer.

Det fortæller driftsdirektør og chef for Ørsteds brintforretning, Anders Nordstrøm, til EnergiWatch.

»Ørsted har med stor interesse noteret sig Grønlands udmelding og deler Grønlands Selvstyres vision om at udvikle vedvarende energiprojekter, hvilket vil skabe arbejdspladser og forretningsmuligheder baseret på de bæredygtige vandkraftressourcer, samtidig med at den lokale kultur og natur respekteres,« siger Kalistat Lund til mediet.

Udmeldingen er kommet, efter Grønlands energiminister, Kalistat Lund, tirsdag opridsede potentialet i Grønlands brintressourcer ved World Hydrogen Summit i Holland, hvor Ørsted at finde i tilskuerrækkerne.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Her blev der opfordret til at se mod Grønlands potentielle vandkraftværker nord for Nuuk i Tasersiaq og Tarsartuup Tasersua, som forventes at blive sat i udbud næste år.

Ørsteds interesse i anlæggene ligger i det Power to X-potentiale, de tilbyder. Vandkraftværkerne har nemlig rig mulighed for at levere store og pålidelige mængder vedvarende energi, fortæller Anders Nordstrøm til EnergiWatch.

Ifølge EnergiWatchs oplysninger peger foreløbige undersøgelser på, at de to kraftværker vil have en årlig produktion på omkring 6,5 TWh.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger