Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Har vi skudt os selv i ‘CO2-foden’ ved at droppe støtte til biomasse til elproduktion?

Fra første april frafaldt støtteordningen til biomasse elproduktion, hvorfor produktionen på sigt bliver urentabel. Det stiller ifølge lektor ved DTU Kemiteknik, Philip Loldrup Fosbøl, Danmark dårligt i forhold til at kunne indfange BioCO2 og dermed kunne sikre nuludledning fra landbruget.
Synspunkt 23. april 2019 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage

I 2018 udgav FN’s klimapanel, IPCC, det nyeste information om, hvordan vi opretholder det klima, vi har i dag. 1 grad celsius, så meget er temperaturen steget sammenlignet med perioden før industrialiseringen. Hvis vi skal begrænse det til 1,5 grad, skal vi ændre mange af de ting, vi gør i dag.

Vi skal reducere CO2-udledninger, hvor det er muligt, og indfange og lagre CO2’en for at skabe en balance til de tilfælde, hvor reduktion ikke er en mulighed. Danmark har en unik chance for at nå målet, men vi skal passe på, at vi ikke skyder os selv i foden ved at stoppe med at bruge biomasse i energiproduktionen.

Hvordan sikrer man nuludledning?

Tre ud af IPCC’s fire klimascenarier viser, at hvis vi ikke er hurtige nok til at reducere CO2-udledningen, skal vi fjerne CO2 fra atmosfæren. Mange har den opfattelse, at når vi holder op med at bruge fossile energikilder som for eksempel olie og gas, så har vi løst klimaudfordringerne. Sådan forholder det sig ikke.

Hvis vi skal opretholde det eksisterende klima, må vi følge IPCC’s anbefalinger om at have nul drivhusgasudledning i år ca. 2050 og negativ udledning i årene derefter.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Du har ikke tilladelse til at deltage i debatten. Kontakt support@ing.dk hvis du mener at dette er en fejl.
Forsiden