Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning.

Gassystemet har brug for en ny balanceringsmodel

naturgas, biogas, el, Energinet, Energinet anlagde en ny gastransmissionsledning mellem Egtved nær Kolding og den dansk-tyske grænse. Ledningen blev indviet i 2013.
Illustration: Bent Sørensen.
Den nuværende model til balancering af gassystemet er ikke gearet til at håndtere så store forandringer konkluderer nyt PhD-projekt fra DTU.
Synspunkt9. juni kl. 05:30

For at nå målet om klimaneutrale energisystemer i 2050 sker der i denne tid en række forandringer i systemerne. Vedvarende energi er ikke ligeligt repræsenteret i alle energisektorer. Hvis man som eksempel ser på Danmark, som har sat mere ambitiøse mål, er procentdelen af biometan i det samlede gasforbrug meget lavere end andelen af vedvarende energi i varme- og elsektoren.

Det er åbenlyst, at der er brug for omfattende forbedringer i gassystemet og de teknologier, systemet anvender. For de sektorer, som ikke kan opnå direkte elektrificering, ser det ud til, at grøn gas kan være en god mulighed i virksomhedernes bestræbelser på at nedbringe CO2-udledningen.

I mit ph.d.-projekt på DTU har jeg undersøgt, hvad der skal til for at etablere en fremtidig gas-infrastruktur, der har den indbyggede fleksibilitet og økonomiske og energimæssige effektivitet, som er nødvendig for at leve op til de ambitiøse mål for en lavere af CO2-udledning. I denne artikel omtaler jeg nogle af mine fund. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger