I dette holdningsstof udtrykker forfatterne deres personlige holdninger om emnet.

Datacenter-dilemmaet: Sådan får vi flere megabit for færre megawatt

Tom Bøjland
Illustration: Eaton Power-management.
Der er i den grad blevet sat turbo på digitaliseringen i løbet af de seneste to år. Det sætter datacenterbranchen i en slem kattepine, hvor de både skal håndtere den massive sult på data og samtidig skrue ned for energien. En del af løsningen ligger i at investere i udvikling af nye målemetoder og tilgange til drift og design.
Synspunkt5. maj kl. 05:00

Aldrig har vi været mere afhængige af internettet, digitale værktøjer og data, og noget tyder på, at vi har trådt alt for hårdt på speederen, hvad angår vores dataforbrug. Lige præcis på et tidspunkt, hvor vi har allermest brug for at hive i klimabremsen, hvis vi for alvor skal gøre os forhåbninger om at reducere CO2-udledningen og leve op til EU’s klimamål om CO2-neutralitet i 2050.

I kombination med den nuværende krisesituation i Ukraine og regeringens dugfriske tiltag Danmark Kan Mere II, der skal sikre Danmarks uafhængighed af russisk gas, risikerer vi at løbe tør for energi inden for blot få måneder. 

Derfor befinder databranchen sig lige nu i et dilemma: For megabit går hånd i hånd med megawatt, og eftersom vi producerer flere data, vil vores energiforbrug naturligt følge med. Så hvordan tackler vi vores massive behov for data samtidig med, at vi skal reducere vores energiforbrug og styrke den grønne omstilling?

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.