Danmarks grønne omstilling er flere vindmølleparker bagud

11. november 2021 kl. 05:121
Robin Rigg havvindmøllepark MT Højgaard
Illustration: E.On.
Kun på papiret vil vi nå målet om at reducere CO2-udledningen med 70 pct. i 2030. Ændrer vi ikke kurs, når vi det nemlig ved hjælp af udenlandsk kulkraft.
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Dette er denne uges forside-historie i Ingeniøren. GridTech's læsere har eksklusivt fået adgang til at læse den, før den udkommer i morgen.

Producerer vi strøm med kulkraft i Danmark, trækker det ned i vores klimaregnskab. Men bruger vi ‘sort’ strøm fra Tyskland, gør det ikke.

Og hvis der ikke meget snart sker noget drastisk, vil Danmark kun nå målet om en reduktion af CO2-udledningen med 70 pct. i 2030 ved netop at bruge sort strøm produceret i vores nabolande. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
11. november 2021 kl. 12:40

Tja, det har jo fra start været kvoternes forbandelse, at politikerne har kunnet regne el som "CO"-fri" - uanset hvor den kommer fra. "Sorteper"-spillet med nationale emissioner har været en del af dette billede.

Imidlertid hersker virkeligheden upåvirket af politiske regnearksdrømme. Den tilsiger ret éntydigt at tyskerne kommer til at opgive den nuværende tidsplan for "Kohleausstieg" - og det vil den danske energipolitik så have et meget reelt medansvar for pga. vores tårnhøje elimport hver gang det ikke blæser. Hvilket faktisk sker ganske ofte (tænk på dette års sommer & efterår).

Og tag ikke fejl: Tyskerne er meget trætte af denne "eksport af emissioner" + elprisernes tilhørende himmelflugt. Man vil jo nødig male Fanden på væggen, men går der (tysk) politik i sagen vil det hurtigt kunne true det indre elmarked, og dermed elforsyningen i DK.