Windfall tax på vedvarende energi kan blive bombe under PPA-eventyret

25. januar kl. 07:39
Solceller i vinterhalvåret
»Vi får efter alt at dømme høje elpriser næste vinter. Og hvis det holder stik, så skal der ikke meget til, for at konsekvenserne af prisloftet kan gå hen og få et alvorligt udfald,« siger Peter Bjerregaard, der er markedsreguleringschef hos Better Energy. Illustration: Bilanola/Bigstockphoto.
Bliver myndighederne udkast til et prisloft med beskatning på 90 procent af alt profit over 1,34 kr./kWh en realitet, kan det få alvorlige konsekvenser for VE-producenterne, der tilbyder virksomheder PPA-aftaler, da modellen meget vel kan resultere i et negativt cash flow.

For mange VE-producenter er det gået ganske glimrende med at skabe profit på vind- og solcelleanlæg i de senere år, men 2023 ser for alvor ud til at sætte en kæp i hjulet på producenternes gunstige forhold. 

Ikke nok med at producentbetalingen blev iværksat fra årsskiftet, varsles der nu også med en nærtstående implementering af en såkaldt windfall tax, hvor alt profit over det EU-indførte prisloft på 1,34 kr./kWh skal beskattes med 90 procent. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger