Væk fra russisk gas: En brød-ovn er ikke bare en ovn

Schulstad
Illustration: Schulstad.
CASE Schulstad: CO2-afgifter og en ambition om at reducere klimapåvirkningen fra brødbagning, har tidligere været drivkraften hos Schulstad til at ville udfase gas og erstatte den med el. Nu har krisen i Ukraine sat turbo på processen.
12. maj kl. 05:30

Udskiftningen af en gasovn til en elovn er næppe noget de fleste forbrugere anser som et kompliceret projekt. Det vil ofte blot kræve nogle klik på en hjemmeside og kort tid efter vil ovnen stå på dørtrinnet.

Men hvis industribageriet Schulstad vil gå fra gas til el, er det ikke lige noget man bestiller i den lokale hvidevarebutik:

»Fra vi tager en beslutning om at udskifte en ovn til den står klar, vil der ofte gå 18 til 24 måneder,« fortæller driftschef Claus Loft, som også understreger, at beslutningen har været undervejs i et godt stykke tid, da gasforbruget hos Schulstad udgør to tredjedele af det samlede energiforbrug.

Ønsket om at komme væk fra gas bygger grundlæggende på en række forhold; Schulstad har et ambitiøst mål om at være CO2-neutrale i egen drift i 2030.

Læs mere:

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.