Underjordisk dal skaber tvivl om placering af energiø

29. september 2022 kl. 05:30
Energiø, Nordsøen
På baggrund af geofysiske undersøgelser, hvor et skib sejles ud og via lydimpulser kan lave et billede af de geologiske lag i undergrunden, har GEUS kortlagt en begravet smeltevandsdal i ned til 170 meters dybde under havbunden. Efterfølgende er der lavet boringer ned til 120 meter dybde, men karakteren af de nederst godt 50 meter ved man ikke ret meget om. Illustration: Gottlieb Paludan Architects.
En sedimentfyldt smeltevandsdal 170 meter under havbunden kan give alvorlige problemer for den kommende Energiø Nordsøen, der skal levere 3 GW havvindmøllestrøm i 2033.
Artiklen er ældre end 30 dage

Cirka 100 kilometer ude i Nordsøen stik vest for den vestjyske by Thorsminde har Energistyrelsen udset sig en gunstig lokation til den kunstige energiø, der skal fungere som transmissionsled for 3 GW havvindmøllestrøm i 2033 og på sigt 10 GW. 

Her ligger en banke, og vanddybden på 26-40 meter er langt under gennemsnittet på 95 meter i Nordsøen. Det reducerer både kompleksitet og pris ved anlæg af selve øen.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger