Ugens kortslutning, kundeskift, robotter og et megabatteri
En ny prognose forudser, at der frem til 2028 kommer 723 GW ny vindkraft. Det er omternt en fordobling af den nuværende kapacitet.

Foto : Bigstock/Honster

Ugens kortslutning, kundeskift, robotter og et megabatteri

Mens de danske kunder nøler, skifter nordmændene rask væk elleverandør. Vattenfall køber hollandsk startup og vil handle el via robotter. De næste ti år vil give fordobling af den globale kapacitet af vindkraft. Og så kårer vi ugens kortslutning; den går til en herre med efternavnet Strøm.
Hvad skal der til for at få kunderne til at tage markedet alvorligt? På et tidspunkt, hvor vi nærmer os 20 år med et liberaliseret marked, har det store flertal af almindelige forbrugere og småerhverv ikke rigtig taget markedet til sig.
Vil du have fuld adgang til GridTech?

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund.

Nævnte firmaer

kort om BOSS

BOSS-projektet løber fra marts 2019 til december 2022. Det samlede budget er på 30 mio. kr., heraf er 19 mio. kr. i EUDP-midler.

Partnere og rollefordeling i BOSS:

Balslev - Udvælgelse, integration og idriftsættelse af den nyeste teknologi inden for batterilagring. 
Danfoss - Levering af frekvensomformerløsninger, input til kontrolhierarkikravene samt håndtering af realtidsdelen af omformeren kontrolsystem.
DTU Electrical Engineering (CEE) - Projektledelse og ledelse af forskningsaktiviteter.
El-Net Øst - Facilitering af elnet og afklaring af lovgivning med Bornholms Kommune og Energinet.
European Energy - Validering af projektets kommercielle perspektiv samt praktisk integration med solcelleprojekter på Bornholm.
Lithium Balance - Udvikling og demonstration af batteristyringssystemer og lokale controllere.
Nuvve - Udforskning af nye forretningsmodeller og bidrage software til nettilsluttede elbiler samt tilhørende platform for aggregering og optimering.
PowerLabDK - Udvikling og demonstration af styringssnitflader for batterikontrolsystemet, datafangst og -håndteringssystemet.