Ugens energi: Overskudsvarme erstatter naturgassen i Løgstør, mens drone jager læk på Falster

18. november kl. 06:00
Drone jagter fjernvarmelæk
»Vi er nu kommet frem til, at bruddet kan ligge et eller flere steder i hele ledningsnettet. Derfor overflyves hele ledningsnettet med en drone, som flyver i 80-100 meters højde,« siger Niels Rasmussen fra Guldborgsund Forsyning til Lolland-Falsters Folketidende. Illustration: Grisdee/Bigstockphoto.
I denne uge gav onsdagens blæsevejr det hidtil grønneste eldøgn nogensinde, og så har Guldborgsund Forsyning sendt en drone på vingerne for at identificere et eller flere læk på selskabets fjernvarmenet. Få GridTechs ugentlige nyhedsoverblik her.

Vi lægger i denne udgave af ‘Ugens energi’ fra land med en vaskeægte solstrålehistorie fra Løgstør, hvor virksomheden Scandi Byg den seneste tid har været tynget af stigende gaspriser. 

Som konsekvens heraf har virksomheden set som om efter alternativer til naturgas til at opvarme to fabrikshaller. Her afsøgte man muligheden for at blive koblet på fjernvarmenettet hos den lokale operatør, Løgstør Fjernvarme, men henvendelsen skulle vise sig at kaste noget endnu bedre af sig: 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 uger gratis prøve abonnement til GridTech. Betalingskort er ikke påkrævet, og du vil ikke blive flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger