Ugens energi: Nyslået energiminister og VE-håndsrækning fra parlamentet

16. december 2022 kl. 06:02
Offshore vindmøllepark
»Samlet set er det her virkelig en anden politisk prioritering af det her område, hvor det bliver defineret som værende af overriding public interest, således at der er en strategisk offentlig interesse i at rulle de her projekter ud. Det gør, at andre interesser som natur og dyreliv må vige,« forklarer Morten Helveg Petersen til GridTech om ny VE-lovpakke, Rådet nu skal færdigbehandle. Illustration: BigStock /sonnydaez.
Danmark har fået en ny energiminister, flere virksomheder og institutioner vil også til at være energivirksomheder, og EU-parlamentet stemmer for hurtigere tilladelser til VE-projekter. Få GridTechs ugentlige nyhedsoverblik her.
Artiklen er ældre end 30 dage

43 dage skulle der gå fra folketingsvalgets afholdelse, til vi torsdag den 15. december officielt fik præsenteret en ny SVM-regering, hvilket kastede en klima-, energi- og forsyningsministerpost af sig til Lars Aagaard, mens Dan Jørgensen bliver minister for udviklingssamarbejde og global klimapolitik. 

Men inden vi kommer for godt i gang med klima- og energiområdets nye ansigter på Slotsholmen, drager vi i denne ‘Ugens energi’ først til Strasbourg.

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger