Ugens energi: Nordmænd overvejer hybridforbindelser til landets første havvindparker

ugen
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
1. oktober 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Vi begynder ugens nyhedsopsamling i Kina, hvor en række lokale brownouts og deciderede blackouts har plaget landets østlige og folkerigeste region. Det skrev New York Times mandag.

Strømafbrydelserne har medført, at en række fabrikker har måttet nedjustere forventninger til den årlige produktion, mens andre har anskaffet sig generatorer for at sikre en stabil forsyning.

Årsagerne er ifølge mediet, at kulpriserne er skudt i vejret i takt med, at efterspørgslen på netop strøm er røget i vejret efter verdenssamfundets genåbning. Cirka to tredjedele af Kinas elforsyning kommer fra afbrænding af kul. 

Stigningen i elforbruget er især afledt af en stor global efterspørgsel på materialer som aluminium, stål og cement, som er særligt energikrævende at producere.

Kinas industrielle sektor tegner sig for 70 procent af elforbruget og er anført af netop stål-, cement- og aluminiumsproducenter, der for det meste er statsejede.

Samtidig har myndighederne i Kina forhindret forsyningsselskaberne i at hæve priserne tilstrækkeligt til at dække de højere brændselsomkostninger. Med udsigt til at producere med tab har mange kraftværksoperatører valgt at tage værker ud til revision, mens andre har kørt på nedsat kapacitet.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.