Ugens Energi: Klimakampen er virkelig en indædt kamp

EU-parlament
Illustration: areporter | Bigstock.
Utroligt mange interesser er på spil i EU hvad angår grøn omstilling. I den forgangne uge forvandlede de på nogle områder den storpolitiske scene til en slagmark. Det gælder fx spørgsmålet om, hvorvidt atomkraft kan kaldes for grøn energi. Der bliver trukket i trådene i kulissen.
10. juni kl. 05:05

Kiv og kævl har præget klimaområdet den uge - især på EU-niveau, hvor man aktuelt strides om, hvilken rolle atomkraft og naturgas skal have i den grønne omstilling. Skænderierne udspringer af, at EU-Kommissionen i februar lagde op til at tilføje de to energikilder til EU-taksonomien, der er Unionens klassificeringssystem over bæredygtige energiinvesteringer. Den grønstempling møder dog massiv modstand fra mange fronter, skriver BørsenSiden februar er modstanden taget til med officielle protester, trusler om søgsmål mod Kommissionen og senest et krav om at stemme om beslutningen i Parlamentet.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Fortsæt din læsning
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger