Ugens energi: Energinet ser mod Vestjylland for at accelerere den grønne omstilling

2. december 2022 kl. 06:02
vind og sol, vindmøller, solceller
»Kommunerne har siddet på noget viden, som kan gøre vores projekter mere målrettede, og der tror jeg måske ikke kommunerne helt har kendt os som virksomhed, ligesom vi heller ikke helt har forstået, hvad kommunerne kan gøre i den her sammenhæng, specielt i den tidlige planlægning,« siger Anders Steen Kristensen, afdelingsleder i Elnetplanlægning hos Energinet, til GridTech. Illustration: Bigstock / 24K-Production.
Verdens største kommercielle anlæg til e-metanol er på vej i Sønderjylland, mens myndighederne kæmper med at få COBRA-kablet, der forbinder det danske elnet med det hollandske, tilbage i drift. Og så ser Energinet mod to vestjyske kommuner i bestræbelserne på at sætte ekstra skub i den grønne omstilling. Få GridTechs ugentlige nyhedsoverblik her.
Artiklen er ældre end 30 dage

Torsdag kunne Esbjerg og Varde kommuner sammen med Energinet præsentere, at parterne har søsat et pilotprojekt for at finde steder og sagsbehandlingsgange – kommuner og Energinet imellem – hvor hastigheden kan sættes i vejret, så der kan komme ekstra fart på udbygningen af vedvarende energianlæg såvel som elnettet. 

Læs hele artiklen

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren.

Få 3 ugers gratis prøveabonnement. Betalingskort er ikke påkrævet, og du bliver ikke flyttet til et betalt abonnement efterfølgende.

Du kan også få tilsendt et tilbud til dig.

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
Adgang til andre medier
Hver måned får du 6 klip, som kan bruges til permanent at låse op for indhold på vores andre medier.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Ingen kommentarer endnu.  Start debatten
Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger