Ugens energi: Baltic Pipe-regning stiger med knap en milliard kroner

ugen
Illustration: Nanna Skytte. Se større version
8. oktober 2021 kl. 05:00
errorÆldre end 30 dage

Det er igen blevet fredag, og vi må konstatere, at det heller ikke blev denne uge, energiprisernes stejler kurver knækkede. I skrivende stund, torsdag, ligger dagens gennemsnitlige elspotpris på 225 øre/kWh.

Det bliver formentlig heller ikke næste uge eller ugen efter. Som flere med indsigt i de europæiske og globale energimarkeder har meldt ud, må vi på godt og ondt berede os på, at det høje prisleje med al sandsynlighed fortsætter vinteren over.

Og det fik i denne uge Dansk Energi til at anbefale regeringen en fremrykning af den planlagte justering af eleafgiften. Det skrev Finans torsdag.

»De høje elpriser vil efter alt at dømme gælde vinteren over. For forbrugerne vil det betyde store prisstigninger. Da elafgiften rammer socialt skævt, bør regeringen fremrykke en sænkning af elafgiften,« lød det fra Dansk Energis adm. direktør Lars Aagaard til Finans.

Læs også: Energi-professor taler dunder mod regeringens nedsættelse af elafgiften

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.