Ugens energi: 450 GW i europæiske farvande giver pladsproblemer

1 kommentar.  Hop til debatten
ugen
Illustration: Nanna Skytte.
29. november 2019 kl. 06:02
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Denne uge har i høj grad stået i vindenergiens tegn og mere specifikt offshore-vindmøllerne. Verdens største vindenergi-konference, WindEurope Offshore, løb nemlig af stablen tirsdag til torsdag i Bella Center i København og bød foruden royalt visit og ministerielle skåltaler også på et hav af annonceringer fra de tunge spillere i industrien.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
1 kommentar.  Hop til debatten
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger
1
29. november 2019 kl. 15:52

Artiklen henviser til Jydske Vestkysten, men istedet kan man jo læse https://ing.dk/artikel/vigtig-tysk-elmotorvej-forsinket-tidligst-faerdig-2026-230509.

Hvad der er særlig interessant er dog, at ovennævnte, hirostratiske berømte tyske forbindelse, er på sølle 4 GW, skriver fire giga watt. Sammenhold det med tallene - op til 450 GW - i artiklen, så virker selve transmissionen helt urealistisk. Hvem tror på et radikalt spring i dels tranmissionsteknologi, dels anlægstilladelser over de næste 10 år ?

Altså een ting er at generere efffekten OG lægger 50-100 søkabler (til 10 mia kr. hver), men hvordan kommer effekten fra kysterne frem til kraftværkerne / knudepunkterne så de kan distribueres ?