Torsdag lukker Tyra-feltet for 90 procent af den danske naturgas

Tyra
Illustration: Maersk Oil.
Fra Ing.dk: Tyra-feltet skal ombygges og derfor lukkes forsyningen, der står for 90 procent af naturgassen. De næste tre år vil gassen til danske huse komme fra Tyskland.
19. september 2019 kl. 06:10
errorÆldre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

Torsdag sendes tre dykkere 40 meter under vandet ved Tyra-feltet, der ligger 225 kilometer vest for Esbjerg. Her vil de lukke forsyningen, der dækker 90 procent af danskernes forbrug af naturgas.

De næste tre år skal Danmark derfor importere naturgas fra Tyskland, indtil genopbygningen af Tyra er færdiggjort, og hanerne kan åbnes igen.

Det kan i tilfælde af en ekstra kold vinter betyde udfordringer for forsyningen og forhøjede priser på gas.

Situationen kan blive presset

Men ifølge Claus Møller Petersen, senior kontraktansvarlig hos Energinet, så kommer de danske forbrugere ikke nødvendigvis til at mærke nogen forskel. Hverken på gasregningen eller i forhold til forsyningen.

»Det hænger ikke per definition sådan sammen, at fordi gassen nu kommer fra Tyskland, så stiger priserne per automatik. Det kan man ikke sige med sikkerhed, for det afhænger af markedsprisen på gas generelt. Så det kan sådan set blive både billigere og dyrere,« siger Claus Møller Petersen.

Det ligger dog fast, at vi bliver afhængige af gas fra Tyskland, og så skal gasleverandører sørge for, at der er gas på lager til vinteren.

»Når vi kigger på det danske forbrug og den gas, vi får ind fra Tyskland, så regner vi umiddelbart ikke med, at forbrugeren kan mærke det. Vi kan godt stå imod vinteren. Men det er klart, at får vi to ekstra kolde vintermåneder, så bliver situationen presset,« siger Claus Møller Petersen fra Energinet.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er målrettet professionelle, der arbejder med elektrificering og integration af energiformerne i energisektoren. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger