Tirsdag går Ingeniøren i luften med nichemedie for energibranchens elfolk

19. april 2018 kl. 13:16
Henrik Munksgaard
"Vi vil levere brugbar viden og inspiration for, fra og til professionelle elfolk," siger redaktør på GridTech, Henrik Munksgaard. Illustration: Teknologiens Mediehus.
GridTech er navnet på Ingeniørens første nichemedie. Ambitionen er at skabe et unikt værktøj for professionelle, der arbejder mod et elektrificeret og CO2-neutralt samfund.  
Artiklen er ældre end 30 dage
Manglende links i teksten kan sandsynligvis findes i bunden af artiklen.

GridTech er navnet på Ingeniørens første nichemedie. Ambitionen er at skabe et unikt værktøj for professionelle, der arbejder mod et elektrificeret og CO2-neutralt samfund.  

Elektrificeringen og digitaliseringen af energisektoren er i fuld gang. Omstillingen sker nu, og det går stærkt. Ny viden bliver lynhurtig til gammel viden, og erfaringer bliver gjort i rasende tempo over hele landet, hele EU - ja hele verden.

Derfor ser vi på Ingeniøren et behov for at rykke journalistikken endnu tættere på den udvikling. Vores nye medie GridTech skal bringe branchens professionelle på forkant med de teknologiske tendenser og løsninger.

»Vi har skabt en solid og stærk energidækning gennem Ingeniørens 125-årige historie. Med GridTech styrker vi nu erfaringsudvekslingen mellem de professionelle, der bygger og skruer på den grønne omstilling,« siger chefredaktør Trine Reitz Bjerregaard.

Artiklen fortsætter efter annoncen

GridTech bliver det første af flere betalingsmedier, som Ingeniøren lancerer over de næste måneder inden for en række brancher, hvor teknologiudviklingen i disse år ændrer spillereglerne og åbner nye muligheder.

Ingeniøren gør normalt en dyd ud af at være et tværfagligt teknisk medie, der kan læses af alle med et minimum af teknisk forståelse og interesse for teknologiudviklingen. Men med den nye nicheoverbygning skrives mere direkte til de professionelle.

»Bredde er en vigtig del af Ingeniørens dna, fordi vi med den sætter dagsorden og sikrer teknologiens stemme i den brede samfundsdebat. Men den hastige teknologiudvikling giver os nye forpligtelser som landets førende teknologimedie. Vi skal ikke bare holde vores indsigtsfulde læsere bredt opdateret om teknologiudviklingen – vi skal også hjælpe dem i deres professionelle virke. Så vi er med til at sikre, at danske teknologivirksomheder er med helt i front,« siger Trine Reitz Bjerregaard.

Erfaren redaktør ved roret

Valget af den erfarne redaktør Henrik Munksgaard til GridTech viser, at Ingeniøren mener det. Han har en lang erfaring som journalist på både Berlingske, Politiken og Ritzau, og har samtidig et dybt kendskab til ingeniørbranchen som mangeårig kommunikationschef hos Niras.

I hans optik er GridTech et nødvendigt medie i den udvikling branchen gennemgår:

»Som professionelt specialmedie vil vi bidrage med inspiration, indsigt og nyheder med nytteværdi for både forskere og virksomheder, der bruger teknologien til at løse de store samfundsudfordringer og udnytter mulighederne i omstillingen til bæredygtig energiproduktion,« siger Henrik Munksgaard.

GridTech vil især beskæftige sig med integrationen mellem forskellige energisystemer i omstillingen af energiinfrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund baseret på vedvarende energi.

Fokus vil i højere grad være på erfaringsudveksling og konkrete eksempler fra branchen end klassiske nyheder.

»Når for eksempel Radius og Kamstrup sætter digitale elmålere op i nye dele af landet, vil vi fortælle om teknikernes erfaringer med at få værdi ud af data. GridTech skal mere end at registrere nyheder. Vi vil levere brugbar viden og inspiration for, fra og til professionelle elfolk,« siger Henrik Munksgaard, og påpeger, at mediet vil være en platform for branchens folk, der kan debattere med hinanden og anbefale relevante historier og viden fra nær og fjern.

Tre centrale spor

GridTech vil også bringe synspunkter fra centrale personer i branchen, og opdatere brugerne om jobskift og andre navnenyheder, ligesom en fokuseret kalender vil holde branchens folk ajour med de vigtigste arrangementer.

GridTech er især for folk, der kan identificere sig med ord som energilagring, microgrid, HVDC og transmission. Men mediet skriver også om andet, som vindmøller, solceller, EU og dansk politik.

Vi søger at have fokus på tre spor, når vi dækker energibranchen; Tendenser, løsninger og rammevilkår.

Artiklen fortsætter efter annoncen

Tendenser handler især om de teknologiske nybrud, der forandrer markedet. For eksempel digitaliseringen og fremkomsten af nye materialer.

Løsninger handler om innovation, ny forskning, nye produkter og anvendelsen af eksisterende teknologier på nye måder.

Rammevilkår handler om de rammer, som virksomhederne agerer indenfor. Om EU-, og national politik, samt afgifter, økonomi og investeringer.

Du kan prøve GridTech i 14 dages gratis her.

Ingen kommentarer endnu.  Start debatten

Fortsæt din læsning

Debatten
Log ind eller opret en bruger for at deltage i debatten.
settingsDebatindstillinger