Time-tariffer flytter kun ganske lidt af spidslasten

Flexafregning, elbiler
Illustration: petovarga / BigStock. Se større version
Tidsdifferentierede tariffer har nu været i brug i nogle år hos enkelte netselskaber. Nu viser den første offentlige analyse af effekten på spidslastperioden, at effekten er målbar, men meget lille.
5. december 2019 kl. 06:02
errorÆldre end 30 dage

De danske eldistributionsselskaber er godt i gang med at anspore elforbrugerne til at blive mere fleksible. Flere og flere af netselskaberne indfører nu tidsdifferentierede tariffer, hvor priserne for transport af strømmen i spidslastperioden hæves for at flytte forbruget hen til timer med mere ledig kapacitet i nettet.

Tirsdag kunne GridTech fortælle, at Seas-NVE’s netselskab Cerius nu melder sig klar men en ny tarif-model til sine kunder fra 1. april 2020. To af de andre store netselskaber, Konstant og Radius, har kørt med tidsdifferentierede tariffer i mindst to år.

Læs også: Elkunder på Sjælland får dyrere strøm ved vinter-spisetid

Og Radius kan nu dele de første resultater for effekten af de timebaserede tariffer. Netselskabet er i en intern analyse kommet frem til, at virkningen på forbruget er lille, men dog statistisk signifikant.

Konkret er 3,4 procent af elforbruget i timerne mellem 17 og 20 blevet flyttet til ud på natten som følge af de hævede tariffer.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.