Ti medlemslande underskriver brev midt i EU-kontrovers: Giv atomkraft det grønne stempel

Atom
Illustration: Achilaos / Wikimedia Commons. Se større version
Kontroversen om hvorvidt atomkraft skal have et grønt stempel af EU fortsætter. Nu har Frankrig og ni andre medlemslande midt i den europæiske energikrise sendt et brev til Kommissionen.
14. oktober 2021 kl. 04:00
errorÆldre end 30 dage

EU-Kommissionen modtag for nylig et brev underskrevet af 10 medlemslande, der kraftigt opfordrer til, at atomkraft skal betegnes som en grøn investering på lige fod med solceller og vindmøller. Brevet spiller ind i Europas igangværende energikrise, og her kaldes atomkraft for en »økonomisk, stabil og uafhængig energikilde, der kan beskytte EU-forbrugerne mod at blive »eksponeret for prisudsving«.

Det skriver Euronews, der har set brevet sendt til EU-Kommissionen.

»Stigningen i energipriserne har også vist, hvor vigtigt det er at reducere vores energiafhængighed til tredjelande så hurtigt som muligt,« fremgår det af brevet, der fortsætter:

»Forsyningsspændinger vil blive mere og mere hyppige, og vi har ikke andet valg end at diversificere vores forsyning. Vi bør være opmærksomme på ikke at øge vores afhængighed af energiimport fra tredjelande.«

Over 90 procent af naturgassen i EU importeres udefra med Rusland som den største leverandør, og det er afhængigheden af russisk naturgas, der er blevet udpeget som en af de største grunde til stigningen i energipriser.

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.