Tænketank vil have politikere til at sætte bremsen i på energiøen

Energiø, Nordsøen
Illustration: Gottlieb Paludan Architects. Se større version
Tænketanken Kraka langer nu ud efter politikerne vedrørende processen omkring energiøen i Nordsøen og foreslår, at der trækkes i bremsen på projektet. Vi skal det modsatte af at stoppe op, lyder det fra Dansk Energi.
4. november 2021 kl. 05:35
errorÆldre end 30 dage

Der har manglet åbenhed i processen. Forecast på elpriserne er usikre. Finansieringsmodellen har ikke været offentligt fremme. Den politisk proces er generelt gået alt for stærkt – og gør det stadig. Og går projektet skævt, risikere fremtidige generationer at stå tilbage med en kæmperegning.

Sådan lyder bare nogle af Krakas mange bekymringer vedrørende projektet om energiøen i Nordsøen til 210 milliarder kroner, som den samfundsøkonomiske tænketank den 28. oktober præsenterede for Klima-, Energi og Forsyningsudvalget, da de havde foretræde på Slotsholmen.

Og som følge af disse bekymringer foreslår Kraka, at vi kortvarigt stopper op, tager et ekstra år ud og får udarbejdet et bedre grundlag for den videre proces i etableringen af det store anlægs- og energiprojekt i Nordsøen, som i dag er estimeret til at stå færdig i 2033. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.