'Sweet spots' og styrkepositioner: Sådan ser fremtidens Energidanmark ud

Danmark
Illustration: designtools via Bigstock. Se større version
Kulstofkilder, VE-ressourcer og tilgængeligt fjernvarmenet får afgørende betydning for placeringen af Danmarks energimæssige epicentre i de kommende årtier.
Indblik4. juni 2020 kl. 05:30
errorÆldre end 30 dage

Mens erhvervsliv, brancheforeninger og eksperter gennem det seneste halve år har præsenteret adskillige anbefalinger og bud på, hvordan Danmarks energisystem skal udvikle sig frem mod en klimaneutral fremtid, bakser landets politikere i disse måneder med at samle inputtene til konkrete planer, som de kan nå til enighed om. 

Læs også: Regeringens storstilede klimaplan bidrager til en brøkdel af CO2-målet

Nogle ting som udbygning af vedvarende energi og øget elektrificering ligger mere eller mindre fast. Andre ting som satsninger på karbonfangst og konverteringsteknologier er fortsat åbne for diskussioner og input. 

Parallelt med, at konturerne af fremtidens energilandskab på denne måde tegner sig, må en lang række aktører allerede i dag handle efter, hvordan de vurderer, at det energimæssige danmarkskort vil se ud om 10, 20 og 30 år. 

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i den videnskabelige debat.