Strategisk satsning udløste fjernvarme til 98 procent af Odense

Fynsværket, kul, kraftvarmeværk, kulkraft, affaldsvarme, Fjernvarme Fyn
Langt størstedelen af husstandene i Odense er i dag tilkoblet fjernvarmenettet - og der arbejdes ihærdigt på også at udrulle den til byerne i oplandet. Illustration: Fjernvarme Fyn.
Hvor rigtigt mange kommuner først skal i gang med at udfase naturgas til fordel for fjernvarme og varmepumper, er Odense næsten nået i mål med det. Det hele begyndte med en strategisk beslutning i Fjernvarme Fyns bestyrelse for 12 år siden.  
21. april kl. 05:45

Hvor der er en vilje er der en vej. Det motto beskriver meget godt den indsats, som Fjernvarme Fyn har gjort for at udrulle fjernvarme til Odense. Det mener i hvert fald Jan Strømvig, der som direktør for anlægget har været med til udrulningen siden den blev kickstartet 12 år tilbage og frem til i dag, hvor det meste af byen er tilkoblet nettet. 

»De seneste 10-12 år har vi arbejdet målrettet på at brede fjernvarmen ud. På den måde er Odense blevet dækket rigtigt godt ind,« siger Jan Strømvig. Han regner derfor ikke med, at Fjernvarme Fyn og Odense Kommune får problemer med at leve op til regeringens nye udspil Danmark kan mere II, der formulerer en forventning om, at kommunerne inden årets udgang både bliver færdige med at udarbejde en varmeplan og informere byens borgere om, hvorvidt de kan koble sig på fjernvarmen eller bør investere i en varmepumpe. Derudover rummer den en målsætning om, at kommunerne inden 2028 har udrullet fjernvarmen til de borgere, der kan og vil have det.  

Læs mere: Sådan vil regeringen udfase naturgas - se udspillet her

Få fuld adgang til GridTech

GridTech er for professionelle i energibranchen, der har særligt fokus på integrationen mellem energisystemer i omstillingen af infrastrukturen mod et CO2-neutralt og elektrificeret samfund. Få tilsendt tilbud

Abonnementsfordele
vpn_key
Fuld adgang til GridTech
Alt indhold på GridTech er åbent for dig, så du kan nyde det fra din computer, tablet eller mobil.
drafts
Kuraterede nyhedsbreve
Nyheder, interviews, tendenshistorier og meget mere, leveret til din indbakke.
thumb_up
Adgang til debatten
Deltag i debatten med andre professionelle.
Debatten
Log ind for at deltage i debatten.